Yüksek Lisans ve Doktora Program Başvuruları Başladı!

15.12.2017

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU SÜRECİ
Altınbaş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının başvuru ve kayıtları başlamıştır.
Enstitü internet sitemiz üzerinden Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımızı inceleyebilirsiniz.
Online başvurunuza istinaden en yakın sürede sizi Enstitü Eğitim Danışmanımız iletişime geçerek bilgilendirecektir.

YÜKSEK LİSANS BAŞVURU KOŞULLARI
Programa göre değişkenlik göstermektedir.
- 4 yıllık lisans derecesine sahip olmak.
- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) herhangi bir puan türünden (Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık ) son üç yıl içerisinde en az 55 puan ve üstü almak
ALES sadece tezli programlar için geçerlidir.
Tezsiz programlar için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında ALES şartı kaldırılmıştır.
Yeterli ALES puanına sahip olmayan aday öğrenciler "özel öğrenci" statüsünde ders alabilirler; bu kişiler ALES puan koşulunu sağladıklarında normal öğrenci kayıtları yapılır ve özel öğrenci statüsünde aldıkları dersler, programın toplam ders yükünün yarısını geçmemek koşuluyla, programa sayılır.
ALES taban puanına karşılık GMAT eşdeğer taban puanı ve GRE eşdeğer taban puanı sayısal puanına değerini ilgili ÖSYM sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
- Başvuru belgelerin imzalı kopyası
- Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı* ve fotokopisi
- Mezun olunan okuldan alınan ve başarı derecesini de gösteren transkript belgesi aslı* ve fotokopisi
- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi (sadece tezli programlar için gereklidir.)
- Yabancı dil sınavlarına ait sonuç belgesi (sadece İngilizce programlar için gereklidir.)
- Nüfus cüzdanı aslı* ve önlü/arkalı fotokopisi
- 4 adet vesikalık fotoğraf
- İkametgâh beyanı (E-devlet üzerinden alınan belge geçerlidir.)
- Askerlik durum beyanı  (E-devlet üzerinden alınan belge geçerlidir.)

(*) Kayıt için gerekli belgelerin aslı beyan edilerek, kopyaları enstitüye kayıt için sunulmalıdır. Aslı beyan edilmeyen nüfus kâğıdı diploma veya transkript geçersiz sayılır.

DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI

- Yüksek lisans derecesine sahip olmak,

- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) herhangi bir puan türünden (Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık ) son üç yıl içerisinde yüksek lisans diploması ile başvuranlar için en az 55 puan ve üstü,
ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) herhangi bir puan türünden (Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık ) son üç yıl içerisinde yüksek lisans diploması ile başvuranlar için en az 55 ve üstü,
Yeterli ALES puanına sahip olmayan aday öğrenciler “özel öğrenci” statüsünde ders alabilirler; bu kişiler ALES puan koşulunu sağladıklarında normal öğrenci kayıtları yapılır ve özel öğrenci statüsünde aldıkları dersler, programın toplam ders yükünün yarısını geçmemek koşuluyla, programa sayılır.

- İngilizce seviyesini gösteren sınav sonuç belgesini beyan etmek.
Yabancı Dil Sınavı (YDS) :55 ve üzeri ve diğer yabancı dil sınavlarından bu puanın eşdeğeri bir puan veya üstü almak koşulu bulunmaktadır.

- Alan mezuniyetinde bulunmak.
Alan dışı programa katılmak isteyen öğrenciler Bilimsel Hazırlık Dersleri görmesi koşulu vardır.

- Mülakat Değerlendirmesi.
Sosyal Bilimler Enstitüsünde yer alan doktora programlarına kabul için mülakat gerçekleşmektedir

İŞLETME DOKTORA PROGRAMINA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
- Özgeçmiş
- Başvuru belgelerin imzalı kopyası
- Yüksek lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı* ve fotokopisi
- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi (55 puan ve üstü olması gerekmektedir.)
- Yabancı dil sınavlarına ait sonuç belgesi
- Nüfus cüzdanı aslı*ve önlü/arkalı fotokopisi
- 4 adet vesikalık fotoğraf
- İkametgâh beyanı (E-devlet üzerinden alınan belge geçerlidir.)
- Askerlik durum beyanı  (E-devlet üzerinden alınan belge geçerlidir.)

Altınbaş Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü : sbe@altinbas.edu.tr - (0 212) 373 59 00